Menu

stasibanner

Το ΣΒΑΚ του Χαλανδρίου και το ΣΒΑΚ των Joker

Έκλεισε με την ψήφιση του σεναρίου μέτρων και την περιγραφή τους σε ορίζοντα 5ετιας 10ετιας και 15+ετιας και η Γ ΄φάση του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας - ΣΒΑΚ

Το ΣΒΑΚ αποτελεί μία στρατηγική θεώρηση των όσων αποτελούν τον τρόπο που κινούμαστε μέσα στην πόλη, του τρόπου που διαχειριζόμαστε τον δημόσιο χώρο και οργανώνουμε την κίνηση και την στάθμευση σε αυτόν με προτεραιότητα στην κίνηση των πεζών , την δημόσια συγκοινωνία και το ποδήλατο. Το ΣΒΑΚ προτείνει διευρύνσεις πεζοδρομίων, περιορισμό της παράνομης στάθμευσης και έλεγχο αυτής, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, δίκτυο πεζοδρόμων, car sharing, εφαρμογές smart cities, ηλεκτροκίνηση, τραμ, περιοχές car free.

Το ΣΒΑΚ βρίσκεται στον αντίποδα των όσων παραδοσιακές κυκλοφοριακές μελέτες έκαναν για χρόνια: εκεί που μελετούσαμε τον τρόπο που κατά προτεραιότητα θα κινούνται τα αυτοκίνητα αυτό εξετάζει τον τρόπο που όλοι οι κάτοικοι θα κινούνται πεζοί μέσα στην πόλη. Εκεί πχ που αποφάσιζε η πόλη να κάνει παράκαμψη την Κ. Βάρναλη και να γίνεται η παραρεμάτια οδός Γκίνη by pass της Πλατείας Δούρου, το ΣΒΑΚ προτείνει πεζοδρόμηση της Γκίνη και ανάδειξη ενός μοναδικού σημείου περιπάτου στο κέντρο δίπλα στο ρέμα.

Το ΣΒΑΚ αποτελεί μία προσέγγιση που μεγάλο της μέρος γίνεται από τα κάτω με τις απόψεις και τις προτεραιότητες των πολλών να αποτελούν τον κύριο στόχο υλοποίησης μέτρων των σχεδίων. Έτσι απόψεις φορέων της πόλης και πάνω από 1000 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν και αποτέλεσαν πεδίο έρευνας για την εξακρίβωση του τι θέλει η τοπική κοινωνία (από τους γονείς των μαθητών του δημοτικού μέχρι τους μαθητές του γυμνασίου του Πατήματος και από τον Σύλλογο Προστασίας της Ρεματιάς μέχρι τον σύλλογο των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος).

Υπό αυτή την έννοια το γεγονός ότι η πόλη αποκτά μία στρατηγική για τα θέματα αυτά αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς ένα πλαίσιο κανόνων σιγά σιγά οριοθετεί την αποσπασματική θεώρηση των πραγμάτων που μέχρι τώρα γινόταν στην διαχείριση κυκλοφοριακών κυρίως προβλημάτων.

Το ΣΒΑΚ αποτελεί αυτή την στιγμή την μοναδική επιστημονική – τεχνική επεξεργασία που τόσο στο Χαλάνδρι όσο και σε πάνω από 100 δήμους σε όλη την χώρα εκπροσωπεί την λογική της ανακατάλυψης του κυριαρχούμενου κοινόχρηστου χώρου από το αυτοκίνητο και την κουλτούρα που η κυριαρχία του εκπροσωπεί, από τον άνθρωπο και τη οικιοποίηση του δημόσιου χώρου από όλους εμάς. Το ΣΒΑΚ είναι αυτή την στιγμή το μοναδικό ορατό σχέδιο για να βγει ο κόσμος από το κλουβί – το πολλές φορές χρυσό – του σπιτιού του και του εαυτού του και να ψάξει να βρει στην γειτονιά του ένα εξίσου φιλόξενο και προσβάσιμο χώρο για να κοινωνικοποιηθεί .

Όλοι εμείς που δουλέψαμε για το ΣΒΑΚ και προσήλθαμε στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 30/10 για να συζητήσουμε την Γ φάση του, πήγαμε για να ψηφίσουμε αυτό το ΣΒΑΚ , το ΣΒΑΚ του Χαλανδρίου.

Κάποιοι άλλοι δεν ήρθαν για αυτό. Ήρθαν μόνο και μονό για να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν την απόφαση που θα έληγε την μελέτη, εντάσσοντας την στην πορεία των τρεχόντων πολιτικών αναγκών τους. Και πραγματικά λίγο έλειψε να τα καταφέρουν. Εκεί που σε δήμους οι αποφάσεις των ΣΒΑΚ παίρνονται με ευρεία πλειοψηφία, στο Χαλάνδρι το αποτέλεσμα κρίθηκε στον πόντο με 5 παρατάξεις (ΛΑΕ, ΚΚΕ, Θωμάς, Κουράσης και Βάσιος) να ψηφίζουν αρνητικά.

Και όλα αυτά συμβαίνουν παρά το ότι τόσο στην διαβούλευση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου όσο και στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είτε κάποιοι αποδέχτηκαν τις πρόνοιες του σχεδίου είτε το ψήφισαν. Δεν το έπραξαν στην εν λόγω συνεδρίαση του ΔΣ.

Ο λόγος είναι απλός και κυρίως είχε να κάνει με την διαχείριση του φετίχ του χώρου ΧΕΥ 9 και τα σχέδιο για την εγκατάσταση εκεί τμημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας που έθεσε ομάδα κατοίκων νεοσύστατου συλλόγου της περιοχής που παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση.

Απαίτησαν να διαγραφούν τα σημεία του σχεδίου που το ΣΒΑΚ χωροθετούσε στο ΧΕΥ 9 χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Στην ερώτηση του μελετητή που παρευρισκόταν στην συνεδρίαση εισηγούμενος το θέμα να του υποδείξουν το συγκεκριμένο σημείο που η εισήγηση αναφέρει κάτι τέτοιο, ακόμα περιμένει και αυτός και όλοι εμείς απάντηση ενώ ενδεικτική ήταν η αμηχανία όλων να βρούνε το επίμαχο σημείο.

Μετά απαιτήθηκε να φύγει η αναφορά του σχεδίου στο ότι για το ΧΕΥ 9 εκπονούνται μελέτες για την αξιοποίηση σύμφωνα με τις χρήσεις του ΦΕΚ του 2014.

Δεν θα αναφερθούμε στα όσα πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου ακούστηκαν ως επιχειρήματα όταν ψηφίζει κάποιος ενάντια σε ένα τέτοιο σχέδιο (αντίστοιχα της ελαφράδας να ζητάς απομάκρυνση πράγματων ανύπαρκτα σε κείμενα) για τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί κανείς όταν θα βγουν τα πρακτικά της συνεδρίασης και εκεί θα υπάρχουν πολλά να ειπωθούν που θα ακολουθούν την δημόσια συζήτηση για το επόμενο διάστημα.

Δεν είναι όμως δυνατόν να μην σχολιαστούν οι γελοίοι τραμπουκισμοί μέλους του συλλόγου των κατοίκων του Πατήματος τόσο εντός του χώρου της συνεδρίασης όσο και στον χώρο της πλατείας όπου επιτέθηκε στον μελετητή του ΣΒΑΚ τον εξύβρισε και τον έσπρωξε πετώντας τα πράγματα του κάτω.

Σε ένα ΣΒΑΚ που είχε να διαπραγματευτεί γραμμές τραμ και περιοχές car free απαλλαγμένες από αυτοκίνητα κάποιοι μετά από 2 διαβουλεύσεις που έγιναν ασχολήθηκαν με αυτό που κατάλαβαν: το ΧΕΥ 9 !!! και τα όσα φανταστικά υποστήριζαν.

Το ότι διαλύθηκε πρακτικά το ΔΣ ήταν το λιγότερο καθώς όλοι κατέβηκαν κάτω για να υπερασπιστούν τον μελετητή. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια επίσημη συγνώμη για αυτές τις συμπεριφορές ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο κύριος που τις προκάλεσε ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κου Θωμά.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην τελική συζήτηση του πιο ελπιδοφόρου σχεδίου και του πιο ριζοσπαστικής στρατηγικής που αφορά την πόλη και τους ανθρώπους της που έχει υπάρξει εδώ και χρόνια. Ίσως κάποιοι μάλλον βρίσκονται στο Γκόθαμ σίτυ και θεώρησαν ότι το ΔΣ είναι το show του κύριου Μαρεϊ . Δεν είναι όμως οι joker τους τόσο καλοί στο σημάδι και σκότωσαν μόνο την λογική πράγμα που θα πρέπει να εξηγούν τα επόμενα χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 22:28
επιστροφή στην κορυφή