Menu

stasibanner

Ανακοίνωση "Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου" για την πυρκαγία στη Ρεματιά

Σήμερα, Δευτέρα 18/5, ένα χρόνο μετά τη νίκη της Αριστεράς στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Χαλανδρίου, μέρα μεσημέρι, "άγνωστοι" πυρπόλησαν το Θέατρο της Ρεματιάς. Τα σκόρπια γκαζάκια κάτω από τις κερκίδες και το λούσιμο της υπάρχουσας ξυλείας με εύφλεκτα υγρά στοιχειοθετούν καθαρή πράξη εμπρησμού, η οποία πρέπει να καταδικαστεί από όλους.

Αυτή η πράξη, αποτελεί ευθεία βολή απέναντι στο ιστορικό θέατρο της πόλης, την μοναδική υποδομή που για χρόνια συνοδεύει την ανάγκη των κατοίκων της για πολιτισμό και αναψυχή.

Η αχρειότητά της απείλησε και την ευρύτερη περιοχή. Προσωρινά υπήρξαν φόβοι ότι το λαμπάδιασμα των γειτονικών δέντρων θα εξελισσόταν σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά με κίνδυνο να εξαπλωθεί από το θέατρο στην πόλη. Ευτυχώς χάρη στην παρέμβαση της πυροσβεστικής, της υδροφόρας του Δήμου και των εθελοντών, η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Ως Αντίσταση με τους Πολίτες εκλαμβάνουμε τον εμπρησμό αυτό σαν μήνυμα από το παρελθόν. Μηχανισμοί που ζούσαν για χρόνια στο ημίφως και σιτίζονταν από τη στρεβλή σχέση τους με την εξουσία, οικοδομώντας ένα παρασιτικό κόσμο, διεκδικούν με βενζίνες και στουπιά την επιβίωσή τους στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο Χαλάνδρι και τη χώρα.

Όποιοι κι αν κρύβονται πίσω από αυτήν την πράξη, φαίνεται ότι πλέον δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μαφιόζικες πρακτικές. Σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής αυτοί που ζούσαν από τη διάλυση της χώρας και οικοδομούσαν σχέσεις διαπλοκής στο Χαλάνδρι, παλεύουν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τα «κεκτημένα» τους. Σήμερα έβαλαν στόχο το Θέατρο της Ρεματιάς. Όποια κι αν είναι η επόμενη προσπάθεια τους, ένα μόνο αρκεί να γνωρίζουν: δεν θα τρομοκρατήσουν κανέναν, δεν θα καταφέρουν να στήσουν κανένα εμπόδιο, δεν θα μπλοκάρουν τη ροή των πραγμάτων, παρά μόνο για λίγο.

Ειδοποιούμε τους εμπρηστές του Θεάτρου ότι η Αριστερή διοίκηση της πόλης θα βρίσκεται και τα επόμενα χρόνια στο δημαρχείο. Βεβαιώνουμε κάθε οπαδό των εμπρηστών εντός και εκτός Χαλανδρίου, εντός και εκτός Δήμου ότι δεν πρόκειται να φοβηθούμε τίποτα στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει να αναστραφεί η πορεία φθοράς που ακολουθείται για χρόνια. Κάθε δημοκρατικός πολίτης θα πρέπει να κατανοήσει ότι η μάχη αυτή τον αφορά, δεν είναι μία μάχη συμβόλων αλλά αποτέλεσμα της σύγκρουσης δύο κόσμων: αυτού που φεύγει και αυτού που έρχεται.

Καλούμε τον λαό της πόλης να καταδικάσει τους ντόπιους μαφιόζους και τις πρακτικές τους. Καλούμε τον κάθε πολίτη να υπερασπιστεί τον χώρο της Ρεματιάς και να συνδράμει σε όσες προσπάθειες θα γίνουν για την άμεση αποκατάσταση του και την παράδοση του στον λαό της πόλης όπου και του ανήκει.

Ως «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» δηλώνουμε ρητά ότι θα είμαστε εκεί, σε αυτές προσπάθειες, όπως θα ‘μαστε εκεί, κι όταν ξαναλειτουργήσει το θέατρο, δίπλα στους συμπολίτες μας και ενάντια σε όσους –κρυφά ή φανερά- προτιμούν το καμένο θέατρο και δάσος, από το ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 19 Μαΐου 2015 11:58
επιστροφή στην κορυφή