Menu

stasibanner

1ος χρόνος - Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου… Κύριο

Αποτιμιση 1χρονος Οικονομικη Υπηρεσία 1

    ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

   H νέα διοίκηση του δήμου ανέλαβε το Σεπτέμβρη του 2014. Κατά τη σύνταξη του δημοτικού προϋπολογισμού για το 2015 και ειδικότερα κατά τον ορισμό των δημοτικών τελών μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, όσον αφορά τις κατοικίες, κατά 13% και κατά 8%  για τις επιχειρήσεις που στεγάζονται σε χώρο έως 70 τετραγωνικά. Αντίθετα τα δημοτικά τέλη παρέμειναν ίδια για τις επιχειρήσεις από 71 μέχρι 1000 τ.μ. ενώ αυξήθηκαν για τις μεγάλες επιχειρήσεις που στεγάζονται σε χώρους άνω των 1000 τ.μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις –εκ του νόμου– συνδέεται με τα δημοτικά τέλη που αφορούν τις οικίες και δεν επιτρέπεται το ύψος τους να είναι μεγαλύτερο από το πενταπλάσιο αυτού των οικιών. Έτσι τα δημοτικά τέλη για τις οικίες διαμορφώθηκαν από  1,32 σε 1,15 ενώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις στο ακριβώς πενταπλάσιο δηλαδή στα 5,75 ευρώ ανά τ.μ.

Εκτός όμως από τη γενική μείωση υπήρξαν στοχευμένες απαλλαγές για ειδικές κοινωνικές ομάδες.

  • Μηδενίστηκαν τα τέλη για απόρους και αναπήρους με αναπηρία 67% και άνω. Κατά την προηγούμενη περίοδο οι ίδιες κατηγορίες κατέβαλαν μειωμένα τέλη κατά 50%. Επιπλέον ελήφθη μέριμνα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
  • Οι οικογένειες των τρίτεκνων απαλλάχθηκαν από τα δημοτικά τέλη με εισόδημα μέχρι 45.000 €. Οι οικογένειες με τέσσερα παιδιά απαλλάχθηκαν με εισόδημα μέχρι 55.000 €, ενώ με πέντε παιδιά και άνω απαλλάσσονται εάν έχουν εισόδημα μέχρι 75.000€.
  • Για το 2016 διατηρούνται οι μειώσεις ενώ στις ειδικές κατηγορίες προστίθενται για πρώτη φορά και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Έτσι απαλλάσσονται  πλήρως από τα δημοτικά τέλη οι μονογονεϊκές με ένα παιδί που έχουν εισόδημα έως 25.000 € και με δύο παιδιά και πάνω με εισόδημα έως 30.000€.

Οι μειώσεις των δημοτικών τελών αποτέλεσαν πολιτική απόφαση της νέας διοίκησης, παρά το ότι οδήγησαν σε ετήσια μείωση των εσόδων του δήμου συνολικά κατά 1.100.000 € Με απλά λόγια, 1.100.000€ δεν κατέληξαν στα ταμεία του δήμου αλλά παρέμειναν στα χέρια των δημοτών προκειμένου, κυρίως οι πιο αδύναμοι οικονομικά, να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης.

 •Τα δημοτικά τέλη κοιμητηρίου το 2015 μειώθηκαν με έναν μέσο όρο περίπου 15%. Συγκεκριμένα για την παράταση 1ου έτους  η μείωση ήταν της τάξης του 25%, δηλαδή, από 44 ευρώ τον μήνα που ήταν το 2014 μειώθηκε σε 33 ευρώ τον μήνα. Για το 2016 τα τέλη κοιμητηρίου θα παραμείνουν ίδια με τα τέλη του 2015.

•Ως προς τα τέλη διαφήμισης, αυτά καθορίζονται  για όλους τους δήμους με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο. Έτσι οι ΟΤΑ δεν έχουν  δυνατότητα να παρέμβουν.

Στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, το 2015  έγινε μια αύξηση της τάξεως του 20%  για το κέντρο της πόλης ενώ μειώθηκαν  στις περιφερειακές ζώνες . Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η εισπραξιμότητα των βεβαιωθέντων για χρήση κοινόχρηστων χώρων ξεπέρασε το 98%, δηλαδή από τα 170.000€ που βεβαιώθηκαν, εισπράχθηκαν για το 2015  ήδη οι 167.000€.  Για το 2016 διατηρείται  το ίδιο καθεστώς με το 2015, το οποίο ας μην ξεχνάμε ότι διαμορφώθηκε μετά από ανοιχτή διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της πόλης.

Για το 2016 θα γίνει μείωση του κόστους ανά τετραγωνικό για τον δημόσιο χώρο  που καταλαμβάνουν τα περίπτερα. Επί της ουσίας  εξομοιώθηκε  η τιμή ανά τ.μ.  αναλογικά με τις τιμές και τις ζώνες τελών των τραπεζοκαθισμάτων ώστε να αποκατασταθεί μια αδικία σε βάρος των περιπτερούχων.

•  Εξορθολογίστηκε  το σύστημα προσδιορισμού του ΤΑΠ για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα. Με απόφαση Δ.Σ τα κτίσματα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως αλλά και εντός σχεδίου πόλεως, αλλά εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού, ορίστηκε  η κατώτατη τιμή ζώνης που ισχύει στο Δήμο Χαλανδρίου δηλαδή 1400€ με ποσοστό έκπτωσης 40% για όλες τις περιοχές πλην της ζώνης 250μ.απο το Νεκροταφείο, που το ποσοστό έκπτωσης είναι πλέον50%   

Στα έσοδα του 2016 προβλέπεται και μία αύξηση ενός φόρου.  Αποφασίστηκε, με δεδομένο ότι ήταν από τους χαμηλότερους στην ευρύτερη περιοχή, η αύξηση του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΦΗΧ) κατά 0,066€/τ.μ., δηλαδή από 0,33 σε 0,396 €/τ.μ. και σε 0,198€/τ.μ. για τους μη στεγασμένους χώρους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για ένα ακίνητο 100 τ.μ. ο ιδιοκτήτης του θα πληρώσει 6,6 € περισσότερα για όλο το χρόνο. Δηλαδή περίπου 0,55 € το μήνα. Αντίθετα για ένα ακίνητο 2000 τμ θα καταβληθούν 132€ περισσότερα. Προφανώς από το φόρο αυτό απαλλάσσονται όλες οι προαναφερθείσες  κατηγορίες δημοτών που δικαιούνται απαλλαγή τελών. Από την άλλη, ο συγκεκριμένος φόρος δεν ανήκει στην κατηγορία των ανταποδοτικών τελών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη της πόλης. Δεδομένης της μείωσης των κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) κατά 60% υποχρεούται η αυτοδιοίκηση  να εξασφαλίζει από ίδια έσοδα, τους πόρους για να μπορέσει να ασκήσει κοινωνική πολιτική. Κυρίως σήμερα, που τα οικονομικά αδιέξοδα έχουν πληγώσει βαθιά τον κοινωνικό ιστό ακόμα και σε περιοχές μεσοαστικές όπως είναι το Χαλάνδρι, η εξασφάλιση ενός βασικού ποσού  μέσω μιας μικρής οριζόντιας φορολόγησης ( 55 λεπτά το μήνα), μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά στην ανακούφιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.   Έτσι, τα αναμενόμενα επιπλέον έσοδα από την αύξηση του ΦΗΧ, ύψους 200.000€ θα διατεθούν για την επιδοματική ενίσχυση των παιδιών οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και στερούνται την προστασία του ενός γονέα. Αυτές οι οικογένειες, μέσω του προγράμματος της Κάρτας Αλληλεγγύης και του Επισιτιστικού Προγράμματος της πολιτείας,  είναι  πλέον καταγεγραμμένες, συνεπώς μπορούν να βοηθηθούν άμεσα.           Ουσιαστικά, πρόκειται για μία πρωτοβουλία με στόχο την ανακατανομή, κατά έναν τρόπο, του εισοδήματος από τις πιο εύπορες εισοδηματικές τάξεις στις πιο αδύναμες.

  Αποτιμιση 1χρονος Οικονομικη Υπηρεσία 2

   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

   Παράλληλα αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες που ουσιαστικά συνέβαλαν στην ελάφρυνση των πιο αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. Έτσι:

Ταυτόχρονα με τον ορισμό των τελών το 2015 αποτυπώθηκε μέσω του προϋπολογισμού η αντίληψη της διοίκησης για την κοινωνική πολιτική .Οι πιο ουσιαστικές αλλαγές στον προϋπολογισμό του 2015 ήταν οι εξής:

 •Αυξήθηκε το κονδύλι για τη χορήγηση χρηματικού επιδόματος σε έκτακτες περιπτώσεις οικονομικής ένδειας σε 38.000 €, ποσό οκταπλάσιο σε σχέση με το παρελθόν.

 • Μειώθηκαν έως και καταργήθηκαν επί της ουσίας τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς αφού για οικογένειες με εισόδημα μέχρι 25.000 € η φοίτηση είναι δωρεάν. Ουσιαστικά, με τον υπάρχοντα αριθμό παιδικών σταθμών, η πλειοψηφία των παιδιών φοιτούν πλέον δωρεάν. Αυτή η επιλογή μείωσε τα έσοδα του δήμου κατά 80.000 €.

Καταργήθηκε η ετήσια εγγραφή ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ. Το κόστος για τον δήμο ήταν της τάξης των 8.000€.

• Για πρώτη φορά ο δήμος ενίσχυσε οικονομικά τις Κοινωνικές Δομές εγγράφοντας στον προϋπολογισμό του τρόφιμα αξίας 100.000 € και  30.000€ για είδη καθαριότητας  προκειμένου να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο με στόχο την παροχή βοήθειας στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των συμπολιτών μας που διαβιούν πλέον σε συνθήκες απάνθρωπες στην Ελλάδα των μνημονίων, στην Ευρώπη της λιτότητας. Η προμήθεια αυτή εκτελείται ήδη. 

Επιχορηγήθηκαν με 250.000 € οι σχολικές επιτροπές, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της συνεχούς μείωσης των ΚΑΠ (Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων), οι οποίοι αποτελούν υποχρέωση της πολιτείας, εκτός των άλλων, και απέναντι στην δημόσια εκπαίδευση. Επί της ουσίας, ανέλαβε  ο δήμος ένα μεγάλο μέρος από το κόστος λειτουργίας τους, αντιμετωπίζοντας το αδιέξοδο της ανεπαρκούς στήριξης της παιδείας από την κεντρική διοίκηση.

Αγοράστηκαν τα ξενόγλωσσα βιβλία για τα παιδιά της Β΄ και Γ΄ Λυκείου με κόστος περίπου 8.000€, ώστε να αρχίσουν έγκαιρα τα μαθήματα, αφού το κεντρικό κράτος δε διέθεσε για μια ακόμα χρονιά δωρεάν βιβλία αγγλικών στα σχολεία και παρά το ότι η θέση του δήμου παραμένει σταθερή και αυτονόητη: Όλα τα βιβλία, χωρίς καμία εξαίρεση, πρέπει να δίνονται στους μαθητές από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από τον δήμο.

Ο δήμος ανέλαβε για όλο το σχολικό έτος 2015- 2016, μέσω νέας επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών, τη διαφορά από τη μείωση μισθοδοσίας κατά 10% στις σχολικές καθαρίστριες. Μια μείωση πραγματικά απαράδεκτη σε μια τόσο κρίσιμη και υποτιμημένη ομάδα εργαζομένων που όμως συμβάλλει ουσιαστικά και άμεσα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Για τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2016, η πρόταση της διοίκησης είναι να  διατηρηθούν όλες αυτές οι επιλογές των μειώσεων, απαλλαγών από τα τέλη καθώς και των επιδοτήσεων που προαναφέραμε. Σε πολλές περιπτώσεις προτείνεται να  υπάρξει αύξηση των επιδοτήσεων έως και 40%, όπως στην περίπτωση των επιδομάτων ένδειας που φέτος θα φτάσουν τις 50.000 ευρώ. Άλλωστε οι κινήσεις αυτές  έγιναν, γίνονται και θα γίνουν με πολύ προσεκτικά βήματα και σε καμιά περίπτωση δεν έθεσαν ή θα θέσουν  σε κίνδυνο την οικονομική δυνατότητα του δήμου να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες υποχρεώσεις του.

 

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΟΔΩΝ

  Αποτιμιση 1χρονος Οικονομικη Υπηρεσία 3 Όταν η διοίκηση ανέλαβε τον Σεπτέμβρη του 2014, είναι γνωστό ότι παρέλαβε ένα αρκετά σημαντικό ποσό στο ταμείο του δήμου, επιχείρημα που χρησιμοποιεί κατά καιρούς η προηγούμενη διοίκηση.

   Οφείλουμε όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό το πλεόνασμα προέκυψε, πρώτον από την έλλειψη επενδύσεων για πολλά χρόνια  και  δεύτερον από το πάγωμα των δόσεων των δανείων του δήμου για τρία χρόνια (2013-2015) με μόνη υποχρέωση  την εξυπηρέτηση  των τόκων τους. Ταυτόχρονα η νέα διοίκηση διαπίστωσε δυσλειτουργία  στις υπηρεσίες και κυρίως στις οικονομικές, σε σχέση με τις αβεβαίωτες και ανείσπρακτες οφειλές, που πιθανόν ήταν αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών των προηγούμενων διοικήσεων.                                                                                 Στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης χρόνιων προβλημάτων και παθογενειών της διοικητικής μηχανής, έγινε μια συστηματική προσπάθεια να οργανωθεί  ο εισπρακτικός μηχανισμός του δήμου, έτσι ώστε να μη χάνονται έσοδα από παραλείψεις και αδυναμία ελέγχου, όσο αυτό είναι δυνατόν, σε σχέση πάντα με την υποστελέχωση των υπηρεσιών λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων τα τελευταία τρία χρόνια και ταυτόχρονα της μνημονιακής απαγόρευσης πρόσληψης νέου προσωπικού. 

•Μειώθηκε κατά 33% το ενοίκιο για το κεντρικό κτήριο του δημαρχείου.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο δήμος Χαλανδρίου δεν έχει ιδιόκτητο Δημαρχείο. Ετησίως  πλήρωνε  για ενοίκια, μόνο για τα κτήρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες του,430.000€. Γίνεται μια προσπάθεια μείωσης αυτού του τεράστιου κόστους και επαναδιαπραγμάτευσης όλων των ενοικίων. Έτσι στην κατεύθυνση αυτή επετεύχθηκε καταρχήν, η μείωση του ενοικίου για το κεντρικό κτήριο του Δημαρχείου.Από 16.000€ που πλήρωνε τον μήνα ο Δήμος συμφωνήθηκε με την εκμισθώτρια εταιρία ,το μίσθωμα των 10.900€.Παράλληλα η εκμισθώτρια (Πειραιώς Leasing , ανέλαβε την οικονομική υποχρέωση αλλά και τη διαδικασία  αποκαταστασης των ζημιών που υπήρχαν στο κτήριο καθώς επίσης την ανακαίνιση των χώρων, με νέα διαμερισματοποίηση που καθορίστηκε από τις ανάγκες των εργαζομένων στον χώρο εργασίας τους. Η εργολαβία αυτή στοίχισε στην εκμισθώτρια εταιρία 35.000€, ενώ την επίβλεψη την έκανε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Το έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί.  Η κίνηση αυτή, μαζί με την λύση των μισθωτηρίων τεσσάρων χώρων που ενοικίαζε ο Δήμος χωρίς σύννομες διαδικασίες, εξοικονόμησε για τον δήμο 70.000€ τον χρόνο.          

Βεβαιώθηκαν, σε όσους ιδιοκτήτες είχαμε τα στοιχεία τους (ΑΦΜ και ονοματεπώνυμο) οι εισφορές σε χρήμα  από την ένταξη  της περιοχής του Πατήματος I  στο σχέδιο πόλης το  1994, καθώς και από την ένταξη του Πατήματος IΙ το 1999. Να σημειωθεί ότι η ένταξη μιας περιοχής στο σχέδιο προϋποθέτει επενδύσεις (οδοποιία, πεζοδρόμια κλπ.) που γίνονται  από την εισφορά σε γη και χρήμα των ιδιοκτητών, με δεδομένο ότι η ένταξη αυξάνει την αξία των ακινήτων τους. Τα ποσά αυτά ήταν αβεβαίωτα πάνω από 15 χρόνια, με αποτέλεσμα τα έργα στις περιοχές που εντάχθηκαν, να τα επωμιστεί το σύνολο των δημοτών. Το ποσό των μέχρι στιγμής βεβαιωθέντων οφειλών ανέρχεται περίπου στις 275.000€ και μέχρι σήμερα από αυτό  έχουν εισπραχθεί  περίπου 90.000 €. Μέχρι τέλος του χρόνου θα βεβαιωθούν και οι οφειλές των υπολοίπων ιδιοκτητών του Πατήματος II για τους οποίους διασταυρώθηκαν τα φορολογικά τους στοιχεία ώστε να προχωρήσουν οι εκκρεμείς αυτές υποθέσεις.  Το ποσό που πρόκειται να βεβαιωθεί ανέρχεται στις 605.000 €. Αυτή η διαδικασία  έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον δήμο γιατί στην πραγματικότητα θα ολοκληρωθούν οι πράξεις αναλογισμού της ένταξης που εκκρεμούσαν επί σειρά ετών, για πρώτη φορά. Ξεχωρίζοντας τον κωδικό που μπαίνουν τα χρήματα της ένταξης στον προϋπολογισμό, θα μπορέσουν να υλοποιηθούν έργα που αφορούν το Πάτημα, χωρίς επί της ουσίας να επιβαρύνονται  όλοι οι δημότες. Τέλος, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες  των οικοπέδων, θα ξεκαθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προβλεφθεί  να ενημερωθούν οι οφειλέτες γραπτώς, κατά την περίοδο που ετοιμαζόταν το νομοσχέδιο των 100 δόσεων, έτσι ώστε να ήταν όλοι γνώστες του ποσού που όφειλαν από την ένταξη και να αξιοποιούσαν αυτή τη δυνατότητα ρύθμισης για χρέη παρελθόντων ετών. Σήμερα, που δεν γίνονται πλέον ρυθμίσεις 100 δόσεων, το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση, σύμφωνα με την οποία, μπορεί οποιοσδήποτε δημότης έχει αβεβαίωτες οφειλές, να τις ρυθμίσει σε 18 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη καταβολή  100€. Για τις βεβαιωμένες οφειλές ισχύει ο νόμος  για τις 12 μηνιαίες δόσεις.

  • Σε σύνολο 5.300.000€ αβεβαίωτων οφειλών από το 2003 εως το 2011 εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούσαν σε κλήσεις παράνομης στάθμευσης και τραπεζοκαθίσματα,  βεβαιώθηκαν 2.080.000.Τα υπόλοιπα 3.220.000€ εκκρεμεί να βεβαιωθούν. Γίνεται προσπάθεια, μέσω της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, να βρεθούν τα Α.Φ.Μ των οφειλετών μιας και οι υπηρεσίες του δήμου δεν έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα στοιχεία, γεγονός που εμποδίζει την επίλυση χρόνιων εκκρεμοτήτων και προβλημάτων.  

   •Οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση των ετών 2012, 2013 και 2014 είναι όλες αβεβαίωτες. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιβεβαίωσης στοιχείων, μέσω του ΚΕΠΥΟ, διαδικασία που προηγείται προκειμένου να διασταυρωθούν τα νούμερα των πινακίδων των αυτοκινήτων, σε σχέση με τους ιδιοκτήτες τους, ώστε να βεβαιωθούν τα πρόστιμα. Έχει ενδιαφέρον να αναφερθεί εδώ ότι ο αριθμός των κλήσεων  αυτών ξεπερνάει τις 18.000, με άγνωστο ακόμα το αναμενόμενο πόσο εσόδων που αναμένει ο δήμος από την είσπραξη τους.   

   •Βεβαιώθηκε ο φόρος επί των ακαθαρίστων εσόδων επιτηδευματιών,  0,5%,  για τα έτη 2010,2011 και 2012 ύψους 140.000€. Από το ποσό αυτό έχει ήδη εισπραχθεί σχεδόν το μισό

Όλα τα παραπάνω αβεβαίωτα έσοδα, άρα και εκ των πραγμάτων ανείσπρακτα επί χρόνια, σίγουρα δεν μπορεί να αποδοθούν μόνο στις αδυναμίες των υπηρεσιών. Είναι προφανώς η  πολιτική κατεύθυνση όλων των προηγούμενων διοικήσεων, η οποία δημιουργούσε διακρίσεις μεταξύ των δημοτών και προνομιακή μεταχείριση υπέρ συγκεκριμένων τοπικών ή ακόμα και προσωπικών συμφερόντων. Η πολιτική αυτή όχι απλώς δεν αφορά τη νέα διοίκηση, αλλά έρχεται και θα έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με κάθε πρακτική διαχωρισμού  και ανισότιμης  αντιμετώπισης των δημοτών. Στόχος της διοίκησης είναι η σταδιακή επίλυση των πολλαπλών και πολύπλοκων προβλημάτων της πόλης, με άρση της «ασυλίας» των  συγκεκριμένων αυτών τοπικών συμφερόντων , που λειτουργούσαν σε καθεστώς αυθαιρεσίας σε βάρος των συμπολιτών τους αλλά και η στήριξη όλων αυτών, που η κρίση έφερε σε αδιέξοδο, υποβαθμίζοντας τις συνθήκες ζωής τους και καταρρακώνοντας την αξιοπρέπεια τους.       

  Αποτιμιση 1χρονος Οικονομικη Υπηρεσία 4  

    ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.

   Η είσπραξη  των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού , υποχρεώνει  τον  δήμο,  να εκτελέσει  ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων  σε σχέση με τον τομέα αυτό.

Για  το πρόγραμμα επενδύσεων λοιπόν του 2015 και δεδομένων των capital controls και των εκλογών, που δυσκόλεψαν τη συμβασιοποίηση πολλών εκ των προμηθειών (οι διαγωνισμοί δεν προχωρούσαν γιατί δεν μπορούσαν οι προμηθευτές να φέρουν εγγυητικές επιταγές, προϋπόθεση ανελαστική από την νομοθεσία ως προς την διενέργεια τους) η κατάσταση είναι η εξής:

•Σε ύψος περίπου 5.370.000 € που ήταν ο προϋπολογισμός των επενδύσεων, το ποσό των 2.050.000 € αφορά στην αγορά δύο οικοπέδων για κέντρο της υπηρεσίας καθαριότητας και  κέντρο ανακύκλωσης. Η διοίκηση βρίσκεται  ήδη σε συζητήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ  για τον τρόπο απόκτησης των δύο ΧΕΥ που βρίσκονται δίπλα στην Αττική οδό και στη διοικητική περιοχή του Δήμου Χαλανδρίου. Στόχος είναι η επίλυση ενός από τα πιο σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει επί χρόνια η πόλη με την απόκτηση ιδιόκτητου χώρου για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ανακύκλωσης.

Ο κινητός σταθμός μεταφόρτωσης  συνολικού  ύψους 835.000€  συμπαρασύρεται από την αγορά οικοπέδου, άρα ο δήμος είναι σε αναμονή των εξελίξεων σε σχέση με αυτό. Η μελέτη είναι έτοιμη και κοστολογημένη από το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης απορριμμάτων που εκπονήθηκε με κεντρικό συντονιστή τον δημοτικό σύμβουλο Γεράσιμο Λυμπεράτο και κατατέθηκε από τον Ιούνιο  στην περιφέρεια, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο περιφερειακό σχεδιασμό.

Μια άλλη σοβαρή επένδυση έχει να κάνει με τα 25 οχήματα της καθαριότητας (απορριμματοφόρα, συρόμενο κλαδοθραύστη, εκσκαφέα τύπου  JCB, σάρωθρα, φορτηγό τετραξονικό  με αρπάγη κλπ) συνολικού ποσού  1.130.000 €. Πρέπει να αναφερθεί εδώ, ότι ο εξοπλισμός του δήμου  είναι πολύ παλιός (μέχρι και 25 χρόνων) και πολύ κοστοβόρος πλέον. Ο διαγωνισμός αυτός είναι διεθνής και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα  ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός  για τρία νέα απορριμματοφόρα  αξίας 381.000€, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2015.

 • Ολοκληρώθηκε η συμβασιοποίηση για την αγορά 880 πράσινων κάδων 1100lt που θα παραληφθούν άμεσα ώστε να προχωρήσει  η αντικατάσταση των παλαιών και κατεστραμμένων κάδων  που μετράνε χρήση  μιας δεκαετίας και πλέον.

• Ολοκληρώνεται άμεσα η σύμβαση των κίτρινων κάδων ανακύκλωσης χαρτιού, ενώ για το 2016, εκτός από τους κάδους χαρτιού, κομποστοποίησης και ανακύκλωσης που ο διαγωνισμός θα προκηρυχτεί  εκ νέου προκειμένου να αντικατασταθούν οι παλαιοί,  έχει εγγραφεί και ένας νέος κωδικός με ποσό  500.000€ που αφορά στην τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων σε όλο το κέντρο της πόλης που πλήττεται από τη μεγάλη εμπορική δραστηριότητα και τον μεγάλο όγκο απορριμμάτων. Αυτό το έργο θα δώσει πραγματική ανάσα στο κέντρο και θα αλλάξει την εικόνα της πόλης που ασφυκτιά τα τελευταία χρόνια.

 Μετά την ολοκλήρωση  λοιπόν της πρώτης φάση του προϋπολογισμού που είναι ο καθορισμός των τελών και των εσόδων, η διοίκηση θα προχωρήσει στη σύνταξη του προϋπολογισμού για το 2016, όπου θα απεικονιστεί τελικά η  συνολική πολιτική της για το επόμενο έτος αλλά και σε βάθος διετίας, μιας και πολλά από τα έργα του τεχνικού προγράμματος θα είναι συνεχιζόμενα για το 2017. Ο προϋπολογισμός  θα τεθεί φυσικά σε δημόσια διαβούλευση πριν την ψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα συζητηθεί με όλους τους φορείς της πόλης.

Έλενα Χριστούλη, Αντιδήμαρχος οικονομικών και διοίκησης του δήμου Χαλανδρίου.

επιστροφή στην κορυφή