Menu

stasibanner

Θα προστατέψουμε τη Ρεματιά με κάθε κόστος

 

 Την Παρασκευή 22.9. εκδικάστηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, η πολύ σοβαρή υπόθεση για την προστασία της Ρεματιάς, της ανάκλησης δηλαδή της άδειας λειτουργίας του καταστήματος υπεραγοράς του Μαρινόπουλου και νυν Σκλαβενίτη, στην Γυφτοπούλου. Μια «αμαρτωλή» ιστορία που «σέρνεται» στην πόλη από το 1981.
Βασική προεκλογική δέσμευση της σημερινής αριστερής Διοίκησης του Δήμου ήταν και παραμένει η προστασία της Ρεματιάς από κάθε καταπάτηση και η πλήρης εφαρμογή του σχετικού Π.Δ. Άλλωστε και το Π.Δ. υπήρξε αποτέλεσμα των αγώνων και των κινητοποιήσεων των κατοίκων της πόλης στις οποίες πρωτοστάτησαν τα σημερινά στελέχη της Διοίκησης.
Έτσι ο Δήμος, με απόφαση αρχικά της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον Ιούνιο και μετέπειτα τον Ιούλιο, με απόφαση του Δημάρχου, ανακάλεσε την παράνομη άδεια λειτουργίας του Μαρινόπουλου και νυν Σκλαβενίτη, στην οδό Γυφτοπούλου 17, δίπλα στην Ρεματιά. Η άδεια λειτουργίας είχε εκδοθεί παράνομα το 2012 διότι το κατάστημα βρίσκεται στη Β ζώνη προστασίας (και ένα μικρό τμήμα στην Α) στην οποία απαγορεύεται ρητά η λειτουργία σούπερ μάρκετ.
Εναντίον των 2 αποφάσεων που ανακαλούσαν την παράνομη άδεια, η εταιρεία Σκλαβενίτης ξεκίνησε δικαστική διαμάχη και άσκησε αφενός Προσφυγή ενώπιον του Τριμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας και ταυτόχρονα αφετέρου Αίτηση Αναστολής, για την αναστολή εκτέλεσης των 2 ανακλητικών αποφάσεων. Επιπλέον ζήτησε και πέτυχε την έκδοση Προσωρινής Διαταγής, μέχρι τη συζήτηση της Αίτησης Αναστολής.
Στην εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή, κατέθεσε ως μάρτυρας ο Δήμαρχος, ο οποίος εξήγησε με αναλυτικό και πειστικό τρόπο, τόσο τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια χρήση μέσα στη Ρεματιά όσο και τον κραυγαλέα παράνομο τρόπο με τον οποίο η προηγούμενη διοίκηση είχε εκδόσει αυτή την άδεια. Εξήγησε επίσης ότι μία άδεια λειτουργίας είτε έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις και εκδίδεται είτε δεν έχει και δεν εκδίδεται. Έκδοση υπ' όρους και με ορισμένη χρονική διάρκεια δεν προβλέπει ο νόμος. Εξήγησε επίσης ότι αν τελικά ελευθερωθεί ο χώρος, εκτός άλλων θα αρχίσει να υλοποιείται και το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, για σύνδεση μέσω πεζόδρομου με την κεντρική πλατεία.
Η Σκλαβενίτης επικαλείτο συνεχώς ότι θα χάσουν τη δουλειά τους 20-25 εργαζόμενοι ελπίζοντας ότι με αυτό το επιχείρημα, στην εποχή της οικονομικής κρίσης, μπορεί να επηρεάσει το Δικαστήριο. Παρόλα ότι εμμέσως πλην σαφώς έχει αποδεχθεί και ότι η χρήση της απαγορεύεται και ότι έχει επιχορηγηθεί με το τεράστιο ποσό των 475.000.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα μετάβασης από τη Μαρινόπουλος στην Σκλαβενίτης. Άλλωστε δεν χρειάζεται να κλείσει αλλά να μεταφέρει το κατάστημά της σε περιοχή του Χαλανδρίου που επιτρέπεται.
Η έκδοση της απόφασης αναμένεται τις προσεχείς βδομάδες και θα είναι σημαντική. Γιατί αν μεν απορριφθεί η Αίτηση Αναστολής, θα κλείσει ο δρόμος οριστικά και αμετάκλητα σ'όλες τις παράνομες χρήσεις της Ρεματιάς. Αν όμως παρ' ελπίδα γίνει δεκτή, τότε θα ανοίξει ο δρόμος σ'όλες τις παράνομες χρήσεις, μέσω ανάλογων Αιτήσεων Αναστολής, να διαιωνίζουν την παρανομία τους επ' άπειρο. Ελπίζουμε τελικά ότι η Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τη νομιμότητα και την προστασία της Ρεματιάς.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 11:16
επιστροφή στην κορυφή