Menu

stasibanner

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Τετάρτη 22/11 με απουσία της παράταξης των "παραιτηθείτε" Κύριο

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο χθες Τετάρτη 22/11 για δέυτερη φορά με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος.

Αυτή την φορά δεν υπήρξε απαρτία καθώς το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης  εξαιρούντος του κου Νταβία που ήρθε και της παράταξης του κου Λαδόπουλου  - δεν παρέστη στην διαδικασία.

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ήρθαν επίσης εκτός του κου Βαρδουλάκη. Ήταν προφανές ότι δεν υπήρχε ζήτημα απόφασης.

Αν όμως τα έδρανα ήταν άδεια, η αίθουσα ήταν γεμάτη. Πάνω από 100 εργαζόμενοι του δήμου από τουλάχιστον 4 υπηρεσίες καθώς και πολίτες του Χαλανδρίου βρέθηκαν στην συνεδρίαση. Μπορεί να μην έγινε διαδικασία αλλά οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν την ενημέρωση του δημάρχου απέδειξαν μία πραγματικότητα: ότι η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2018 για πρώτη φορά δεν θα είναι μία κλειστή συζήτηση δημοτικών συμβούλων και αν ανοίξει στα μεγέθη που φαίνεται να αφορά πραγματικά, θα χρειαστούμε πολύ μεγάλη αίθουσα για να την διαχειριστούμε.

Αν  λοιπόν μέχρι σήμερα η αντιπαράθεση για τα ζητήματα αυτά ξεκίνησε κατά την αντιπολίτευση ως "κριτική" σε τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό, ενώ στην πραγμάτικοτητα συμπυκνώνε την δυνατότητα πραξικοπήματος έναντι της εκλεγμένης διοίκησης λόγω της πλειοψηφίας που δημιουργήθηκε από τις ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων και τον συντονισμό των περισσοτέρων παρατάξεων στην πλατφόρμα -  αίτημα παραιτηθείτε, από αύριο και μετά την χτεσινή συζήτηση η αντιπαράθεση γίνεται σύγκρουση μεταξύ δύο κόσμων.

Από την μια είναι οι άνθρωποι και οι πρακτικές που βύθισαν την πόλη και την χώρα 30 χρόνια τώρα και που προτείνουν αθροίζοντας τα 41 κουκιά του δημοτικού συμβουλίου  την καταψήφιση του ΤΠ και του προϋπολογισμού, το διοικητικό και οικονομικό έμφραγμα της πόλης και κατά συνέπεια την φθορά και την ανατροπή της διοίκησης Ρούσου.

Από την άλλη είναι ένας κόσμος που αναδύεται,όπου η ανεξάρτητη αριστερή διοίκηση του δήμου δεν τα πιάνει, δεν κάνει ρουσφέτια και χάρες, δουλεύει καθημερινά 7 μέρες την βδομάδα 365 μέρες τον χρόνο, βρίσκεται παντού, έχει ανοίξει όλα τα μέτωπα μικρά και μεγάλα και προσφέρει την αξιοπρέπεια του να δουλεύεις με πλάνο, πρόγραμμα και συνέπεια στους εργαζόμενους  του δήμου και την δικαιοσύνη προς τους κατοίκους και τους δημότες αυτής της πόλης που αν την αφήσουν να εκτελέσει το πρόγραμμά της θα διαμορφώσει ένα άλλο Χαλάνδρι. 

Δεν είναι σίγουρο σε αυτά τα μεγέθη ότι μπορεί να υπάρξει εύκολα νικητής καθώς τα γρανάζια που κινούν και τους δύο αυτούς κόσμους είναι μεγάλα. Οι εργαζόμενοι πρέπει από την μεριά τους να επιλέξουν σε ποιόν από αυτούς τους κόσμους θα κατοικήσουν.  Οι δημότες και οι κάτοικοι αυτής της πόλης ποιός είναι πιο δίκαιος και όμορφος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να καταστεί σαφές ότι η πολιτική πρόταση που φαίνεται αυτή την στιγμή ημιτελής να σκιαγραφείται δειλά δειλά στα κείμενα που κυκλοφορούν (από την ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων που ψηφίζουν λευκό μέχρι την ευφάνταστη ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ ) δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη αυτά τα μεγέθη στον μετά 2014 αυτό κόσμο, την προσπάθεια που κρύβεται από πίσω του, την τεράστια λαΙκή αποδοχή που έχει και τέλος τις ελπίδες που συμπυκνώνει.

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 04:02
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Θα προστατέψουμε τη Ρεματιά με κάθε κόστος
επιστροφή στην κορυφή