Menu

stasibanner

Ρεπορτάζ και βίντεο από τη συνέλευση του Συνοικισμού. Ο Δήμος συναντά τους πολίτες! Κύριο

synoikismos 1Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η πρώτη συνέλευση που διοργανώθηκε από τους επικεφαλείς του Δήμου (Δήμαρχο και αντιδημάρχους) και την παράταξη "ΑντίΣΤαΣη με τους Πολίτες του Χαλανδρίου". Η συνάντηση αφορούσε τους κατοίκους και τη γειτονιά του Συνοικισμού. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ήταν ενδεικτική της πρωτοτυπίας και της σημασίας της πρωτοβουλίας αυτής. Ίσως για πρώτη φορά οι κάτοικοι της γειτονιάς βρέθηκαν με τους αρμόδιους του Δήμου σε μία τόσο ζωντανή και δημοκρατική διαδικασία, ενώ ο καθένας μπορούσε να εκθέσει ελεύθερα και ανοιχτά τα προβλήματα που τον αφορούν αναφορικά με τη γειτονιά του. 

synoikismos 2

Η διαδικασία ξεκίνησε με μία εισήγηση από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σ. Ρούσσο, του ποια είναι επιγραμματικά η κατάσταση στη διοίκηση του Δήμου, τι προβλήματα έχουν εντοπιστεί και ποιες οι προτεραιότητες και οι σκέψεις της νέας διοίκησης. Έπειτα, ακολούθησε η τοποθέτηση των πολιτών, η οποία αφορούσε είτε συγκεκριμένα ζητήματα (π.χ. η τάδε λακούβα στον τάδε δρόμο), είτε ζητήματα του Συνοικισμού (π.χ. οι πλημμύρες και πάρκο Μικρασιατών), είτε ζητήματα του Χαλανδρίου ευρύτερα (π.χ. δημοτική συγκοινωνία, φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης κ.α.). Από τους 250 συνδημότες μας που παρεβρέθηκαν έγιναν δεκάδες παρεμβάσεις, τόσο από άτομα, όσο και από συλλογικότητες της περιοχής, όπως ο σύνδεσμος Μικρασιατών Χαλανδρίου "Ρίζες". 

synoikismos 3Από πλεύρας Δήμου και Αντίστασης εκφράστηκε το ασφυκτικό πλαίσιο που θέτει η νομοθεσία και το κεντρικό κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση να ορίσει η ίδια τις προτεραιότητες της πόλης, αλλά κυρίως το πως σε πείσμα όσων πολεμούν τις νέες αντιλήψεις που φέρνει η νέα διοίκηση, δε θα γίνει ούτε βήμα πίσω από το πλάνο αλλαγής της πόλης. 

 

 

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις απαντήσεις του Δημάρχου και των αντιδημάρχων ανά θεματική ενότητα: 

Προχωρήστε τον κέρσορα του βίντεο στο σημείο που σας ενδιαφέρει. Εναλλακτικά, δείτε το βίντεο στο youtube και στην περιγραφή του βίντεο πηγαίνετε στο "εμφάνιση περισσότερων" και κάντε κλικ στο λεπτό που σας ενδιαφέρει.

Παρέμβαση του Δημάρχου, Σ. Ρούσσου

00:00 Δημοτική συγκοινωνία.
02:11 Καθαριότητα
07:27 Κλαδέματα
08:55 Εγκαταλειμμένα σπίτια
11:08 Δημόσιοι χώροι, Παιδικές χαρές, Πάρκο Μικράς Ασίας
12:24 Όμβρια ύδατα, Φρεάτια
14:30 Λαϊκές αγορές
16:40 Κολυμβητήριο, Γυμναστήρια

 

 

Παρέμβαση του Δημάρχου, Σ. Ρούσσου 2/2

00:00 Ασφάλεια σε Συνοικισμό και Τούφα, ηχορρύπανση και καταστήματα.
03:57 Κυκλοφοριακό, πάρκιγκ.
10:20 Νέο Δημαρχείο
13:28 Κληροδότημα Σαχάλα
14:45 Ρεματιά

 

Παρέμβαση του αντιδήμαρχου τεχνικών έργων, Κ. Γερολυμάτου

Παρέμβαση του αντιδημάρχου τεχνικών έργων Χαλανδρίου, Κ. Γερολυμάτου. Τοποθέτηση για τα αντιπλημμυρικά έργα, τον καθαρισμό των φρεατίων, την κατάσταση στα πεζοδρόμια, τη διαδικασία για αγορά εξοπλισμού (λάμπες, άσφαλτο κλπ), το δίκτυο ακαθάρτων, τη σχέση με άλλους φορείς (πχ ΕΥΔΑΠ), τα τεχνική ζητήματα του 3ου Λυκείου Χαλανδρίου, τη Ρεματιά κ.α.

Παρέμβαση του αντιδήμαρχου καθαριότητας, Δ. Χριστουλάκη

Παρέμβαση του αντιδημάρχου καθαριότητας Χαλανδρίου, Δ. Χριστουλάκη. Τοποθέτηση για τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και αυτοκίνητα, τις λαϊκές, τη δημοτική συγκοινωνία, τα κλαδέματα, τον καθαρισμό των φρεατίων, τους κάδους σκουπιδιών κ.α

Παρέμβαση της αντιδημάρχου οικονομικών του Χαλανδρίου, Ε. Χριστούλη

Παρέμβαση της αντιδημάρχου οικονομικών του Χαλανδρίου, Ε. Χριστούλη. Τοποθέτηση για το νεκροταφείο και τη συλλογή τροφίμων για το Κομπάνι.

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 13:15
επιστροφή στην κορυφή