Menu

stasibanner

Απάντηση στο άρθρο του κου Γ. Κουράση σχετικά με την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμμτος 2018

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι εν Δράση κος Γ. Κουράσης εκφράζει μία σειρά επιχειρημάτων που αφορούν την καταψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο της πρότασης τεχνικού προγράμματος του 2018. Στην συνεδρίαση αυτή η παράταξη του κου Κουράση καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Η επιλογή του λευκού που δεν είναι και τόσο λευκή.

Το κείμενο αποτελεί μία πρώτη απάντηση πάνω το κείμενο των οκτώ Δημοτικών Συμβούλων, πρώην μελών της Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου, που ψήφισαν λευκό στην συνεδρίαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί και η ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2018.

Διαβάστε περισσότερα...

Τεχνικό πρόγραμμα: Μία απάντηση στον κο Θωμά

Μετά από την καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2018 από την παράταξή του ο κ. Θωμάς εξέδωσε μία ανακοίνωση που νιώθουμε την υποχρέωση να του απαντήσουμε.

Διαβάστε περισσότερα...

Ισορροπώντας στο κενό στο κέντρο προσφύγων στο Κουτσόχερο

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Λάρισα στον δρόμο για τα Τρίκαλα υπάρχει το Κουτσόχερο. Είναι αριστερά στον δρόμο πολύ κοντά στον επαρχιακό. Είναι ένα χωριό στις παρυφές του κάμπου της Λάρισας με το τοπίο να είναι το κλασσικό της πεδιάδας. Η ζωή όσων κατοικούν εκεί ορίζεται από τον κάμπο αυτόν. Το ίδιο  - περίπου - ισχύει και για αυτούς που μένουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι είναι οι συμβάσεις στην "ΕΛΛΑΚΤΩΡ"

ellaktwr

Την Παρασκευή 1/4/2016 μια εργαζόμενη επι 4 χρόνια στην εταιρεία BIOSAR του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση παροχής υπηρεσιών η οποία περιείχε πρωτοφανείς όρους. Ακολουθεί το δελτίο τύπου που έβγαλε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών έπειτα από κινητοποίηση στην εταιρεία και συνάντηση με τους υπευθύνους. Το όλο θέμα αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στην αγορά εργασίας και δη σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα...

Και πάλι για το Δουζένη και τις ανακρίβειες που γράφονται

Τις τελευταίες μέρες γράφονται διάφορα για την υπόθεση Δουζένη που αγγίζουν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης. Δεν γνωρίζω αν γράφονται από άγνοια, σκοπιμότητα η τυφλή πολιτική αντιπαλότητα. Ως πληρ/σιος δικηγόρος του (σημερινού) δήμου θέλω να διευκρινίσω τα παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα...

Όταν οι αγώνες των εργαζομένων νικούν..

fishcariaΤην Παρασκευή 13/2, στο Χαλάνδρι όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας είχαν  προγραμματιστεί κινητοποιήσεις οι οποίες τελικά δεν θα πραγματοποιηθούν. Ο λόγος της ακύρωσης όμως είναι πέρα για πέρα ελπιδοφόρος και αποδεικνύει ότι όταν οι εργαζόμενοι αντιδρούν μαζικά μπορούν να πετυχαίνουν νίκες, έστω και αν αυτές είναι μικρές μπροστά στη μεγάλη εικόνα.

Διαβάστε περισσότερα...

Χαλανδριώτικη συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής - Παρουσίαση του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου και καθηγητή Χημικών Μηχανικών, κ. Λυμπεράτου

LYMPERATOSΣτα πλαίσια του διεθνούς τριήμερου συνεδρίου για τη «Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική» που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου με την πλειοψηφούσα παράταξη "Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου" και καθηγητής στη σχολή των Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, κ. Γ. Λυμπεράτος*.

Η παρουσίασή του αφορούσε τις τεχνολογίες επεξεργασίας απορριμμάτων, εστιασμένες στην περίπτωση της Αττικής. Αφού έκανε μία σύντομη παρουσίαση της υπάρχουσας κατάστασης (διαφάνειες 2-3) και περιέγραψε την αναγκαιότητα για αλλαγή στη διαχείριση των απορριμάτων (δ. 4), παρουσίασε τις μεθόδους επεξεργασίας (θερμική και βιολογική) σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο (δ. 7 - 23). Με βάση τις επεξεργασίες του σχολίασε ότι ο προηγούμενος σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ) ακυρώνει τη λογική της ιεράρχισης, της πρόληψης και της προδιαλογής των υλικών (δ. 24-25) και επιχειρηματολόγησε στο γιατί η λύση βρίσκεται στην αποκεντρωμένη διαχείριση (δ. 26-27). Η αποκεντρωμένη διαχείριση περιλαμβάνει τρία επίπεδα (δ.28-37). Το πρώτο αφορά την κατοικία, την επιχείρηση, την υπηρεσία, τη γειτονιά, το δεύτερο τους Δήμους και το τρίτο ομάδες Δήμων και την Περιφέρεια. Η παρουσίαση του κ. Λυμπεράτου προτείνει πρακτικές μεθόδους βελτίωσης της διαχείρισης απορρίματων και στα τρία επίπεδα: από τη διαλογή στην πηγή μέσω δραστηριοτήτων διαλογής, κομποστοποίησης, ανακύκλωσης, δικτύων "πράσινων" σημείων και κάδων προδιαλεγμένων υλικών (δ. 28), την επεξεργασία και αξιοποίηση (παραγωγή βιοαερίου και κομπόστ) αυτών στο δεύτερο επίπεδο των Δήμων (διαφάνεια 32) και το ρόλο της Περιφέρειας στο τρίτο επίπεδο (δ. 37). Έπειτα, παρουσίαζει μια τεχνοοικονομική - κοστοληγμένη πρόταση για το Δήμου Χαλανδρίου και περιγράφει τα πρώτα βήματα που έχουν γίνει με τη νέα διοίκηση του Δήμου (δ. 38-40).

Δείτε αναλυτικότερα την παρουσίαση του κ. Λυμπεράτου στο επισυναπτόμενο αρχείο.

*Ο κ. Λυμπεράτος είναι Καθηγητής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου και Αναπληρωματικό Μέλος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Για τους 2 συλληφθέντες Αντιφασίστες το Σάββατο 31/1

ΣβήστεΤουςlogo

Το Σάββατο 31/1 διοργανώθηκε ένα μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο- απάντηση στην επετειακή φιέστα της Χρυσής Αυγής. Πάνω από 5.000 κόσμου διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας και απέδειξαν έμπρακτα ότι απέναντι στους νεοναζί δολοφόνους το αντιφασιστικό κίνημα διαθέτει άμεσα αντανακλαστικά.  

Διαβάστε περισσότερα...