Menu

stasibanner

Για την ανοιχτή οδό Φραγκοκλησσιάς....

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του δήμου Χαλανδρίου άνοιξε για χρήση για τα οχήματα και τους κατοίκους μιας ευρύτερης περιοχής   η οδός Φραγκοκκλησιάς  που συνδέει την Λ. Πεντέλης του Δήμου Χαλανδρίου με την υφιστάμενη οδό Φραγκοκκλησιάς του Δήμου Αμαρουσίου (μήκους 210 μέτρων). 

 Η διάνοιξη του δρόμου και η διπλή κατεύθυνση των οχημάτων σε αυτήν ήταν κάτι που απασχόλησε την πόλη του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου εδώ και πολλά χρόνια καθώς η κίνηση σε άξονα κάθετο στην πορεία του ρέματος Χαλανδρίου γίνεται δύσκολα και από συγκεκριμένους δρόμους.

Το έργο της κατασκευής  του δρόμου  εκτός των απαραίτητων συνοδευτικών βοηθητικών έργων  (φωτισμός, όμβρια, φυτεύσεις κλπ ) περιελάμβανε και ποδηλατόδρομο στην βορινή πλευρά του. Τελευταία εργασία που πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα πριν το άνοιγμα του ήταν η ρύθμιση των φαναριών στον κόμβο επί της οδού Πεντέλης από συνεργεία της περιφέρειας.

Το έργο που  έγινε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δημοπρατήθηκε από το Δήμο Χαλανδρίου. Η χρηματοδότηση του έγινε και από τους Δήμους Χαλανδρίου και Αμαρουσίου με βάση τη «Σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου για την εκτέλεση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΦΡΑΓΚΟΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο τυγχάνει της έγκρισης και του δήμου Αμαρουσίου καθώς ουδέποτε υπήρξε καμία παρατήρηση για τον σχεδιασμό του που έγινε τον Οκτώβριο του 2013. Σχεδιασμό  που είχε συμφωνηθεί και από τους δύο δήμους  τόσο στα βασικά του μεγέθη ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης όσο και στις λεπτομέρειές του. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός αυτός δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός καθώς απόφαση του ΣτΕ προδιέγραφε την λύση της διπλής κατεύθυνσης.

Μέχρι σήμερα κανένα επίσημο έγγραφο από τον δήμο Αμαρουσίου δεν υπάρχει που να δηλώνει κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε συμφωνηθεί, εκτός από την δίμηνη παράταση που ζήτησε ο δήμος Αμαρουσίου στα μέσα Ιούλη. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία έγγραφη απάντηση στην έκκληση που εστάλη από την τεχνική υπηρεσία του δήμου προς τον δήμο Αμαρουσίου την Πέμπτη 9/10 για να παρίσταται εκπρόσωπος του κατά τη διοικητική παραλαβή προς χρήση του έργου. Όπως δεν υπήρξε καμία συμμετοχή του δήμου Αμαρουσίου στα έξοδα της διάνοιξης  που του αναλογούν (σε αντίθεση με τον δήμο Χαλανδρίου που έχει καλύψει το σύνολο του κόστους που τον αφορά από ιδίους πόρους).

Η απαίτηση της διοίκησης του δήμου Αμαρουσίου για αναβολή του ανοίγματος της οδού μία μέρα πριν δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Η επίκληση της ανάγκης κυκλοφοριακών μελετών που πρέπει να γίνουν στο Μαρούσι, πέραν του γεγονότος ότι η ανάγκη τους λογικά είναι τεκμηριωμένη εδώ και ένα χρόνο, διαμόρφωνε όρους πολύμηνης καθυστέρησης που δεν συνάδει με ένα έργο έτοιμο προς χρήση με έξοδο με ενεργά φανάρια του δουλεύουν επί της Πεντέλης. Ίσως κούμπωνε  μόνο με την ικανοποίηση  προεκλογικών δεσμεύσεων του δημάρχου Αμαρουσίου κου Πατούλη στην εν λόγω περιοχή .

Προς επικύρωση της χρησιμότητας του έργου ήταν η συμμετοχή  του κόσμου στην διάνοιξη που αν και οι περισσότεροι ήταν κάτοικοι της γειτονικής πόλης δεν υπήρξε ούτε ένας  που να διαφωνεί με την διάνοιξη αυτή.

Έχοντας περάσει 2 βδομάδες από την ημέρα που άνοιξε ο δρόμος αυτός δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμαίρουν κάποια όχληση από την χρήση του στην μεριά του Χαλανδρίου. Παραμένει βέβαια το ερώτημα: αυτή είναι η καλύτερη λύση ή η διάνοιξη των παραδρόμων της Αττικής οδού για την κίνηση κάθετα στον άξονα του ρέματος και την πρόσβαση στην Κηφισίας;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διάνοιξη των παραδρόμων της Αττικης οδού θα ήταν η καλύτερη και σωστότερη λύση. Αυτή όμως ως λύση χάθηκε σχεδόν πριν δέκα χρόνια. Η απόφαση του ΣτΕ απλά οριστικοποίησε την εικόνα η οποία τέθηκε πριν από λίγες μέρες στην χρήση των κατοίκων. 

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 14:54
επιστροφή στην κορυφή