Menu

stasibanner

Με ΜΑΤ ετοιμάζονται για το Πολυτεχνείο, Νομική και ΑΣΟΕΕ (φωτογραφίες)

ΚΛΟΥΒΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΚΛΟΥΒΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Στα Πανεπιστήμια, όπως μας έχουν αναφέρει πολύ συχνά οι διάφοροι Πρετεντέρηδες, επικρατεί η ανομία. Και ως γνωστόν, στις 17 Νοέμβρη η ανομία αυτή κορυφώνεται. Πορείες, στεφάνια, λουλούδια… Χαλασμός Κυρίου! Έτσι λοιπόν οι πρυτάνεις του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ, για να προστατέψουν τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας πήραν μια τολμηρή επιλογή: να κλείσουν από σήμερα το βράδυ τις σχολές και να καλέσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να τις περιφρουρήσουν. Βέβαια ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, παρά τις προσπάθειες του να φανεί ως Βatmanστην GothamCity, προστατεύει μόνο τη Νομική και την πρυτανεία, αφήνοντας στο έλεος της παρανομίας την Πανεπιστημιούπολη, ακόμα κι αν αυτή βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού.

Για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας παραθέτουμε ανακοινώσεις φοιτητικών συλλογικοτήτων για το ζήτημα, ακόμα κι αν τασσόμαστε με τις απόψεις του πρωθυπουργού μας, περί «θρασιμιών» και «μπαχαλάκηδων».

Όσο για αυτούς που θα σπεύσουν να κάνουν αναλογίες με τη Χούντα, ξεχνούν κάτι πολύ βασικό: η «εθνοσωτήριος» απέτυχε να υλοποιήσει το έργο της επιβολής της «τάξης και της ασφάλειας», κι ο ασθενής, σηκώθηκε από τη χειρουργική κλίνη και το έσκασε. Αντίθετα, μέχρι τώρα, η παρούσα εθνοσωτήριος κυβέρνηση, με τους κυβερνητικούς επιτρόπους της στα πανεπιστήμια, φαίνεται να τα καταφέρνει. Εξάλλου κατά τη διάρκεια της επταετίας, κοτζαμάν σύγκλητος του ΕΜΠ, παραιτήθηκε (14-3-1973) για λόγους ευθιξίας όταν παραβιάστηκε το άσυλο από την Αστυνομία. Ευτυχώς, οι σημερινές διοικήσεις των ιδρυμάτων, δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη συλλογικότητα ενημέρωσης, με το γνωστό φιλό-μπαχαλάκικο τίτλο «Δρομογράφος».

ΜΑΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ(φωτο by dromografos)

Ρ.Α.Πα.Ν- Σ.Α.Φ.Ν. εαακ (Νομική)

Αυτή τη στιγμή η Νομική είναι περικυκλωμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ το ίδιο ισχύει και για την πρυτανεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναφέρουν ότι βρίσκονται εκεί κατόπιν εντολής του πρύτανη εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου επειδή όπως αναφέρουν μέσα στη σχολή "συμβαίνουν πράγματα"...

Προφανώς, εννοούν τις Γενικές Συνελεύσεις όπως αυτή του Συλλόγου μας και όπως αυτή που επρόκειτο να διεξάγει αύριο ο ΦΣ Πολιτικού. Ζούμε άλλο ένα πραξικοπηματικό lock out από μεριάς των πρυτανικών αρχών στη Νομική και άλλη μια ένδειξη της έλλειψης κάθε ίχνους δημοκρατίας μέσα στο ΕΚΠΑ επί πρυτανείας του Θ.Φορτσάκη.

Αυτοί που μιλούν συνεχώς για ανοιχτές σχολές δεν διστάζουν να τις κλείσουν με ΜΑΤ και κλούβες εάν έτσι εξασφαλίσουν ότι οι φοιτητές δεν θα συνεδριάσουν, δεν θα συναποφασίσουν και δεν θα αγωνιστούν!

Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που θέλουν όλοι αυτοί που εν όψει της 17ης Νοέμβρη δεν θα μνημονεύσουν κανέναν αγώνα και καμία θυσία της ελληνικής νεολαίας αλλά την πτώση ενός καθεστώτος που από ό,τι φαίνεται μάλλον το αναπολούν.

ΟΠΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ (φωτο by dromografos)

Α.Ρ.Εν.Α (ΑΣΟΕΕ)

Το Lock Out δεν μας σταματά!

«Ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη, το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστό από το πρωί της Πέμπτης 13 μέχρι το πρωί της Τρίτης 18 Νοεμβρίου 2014.» - Πρυτανεία

Αυτό που διαβάζετε λοιπόν είναι η ανακοίνωση που έβγαλε η πρυτανεία του Ο.Π.Α. στις 22:28 τη χθεσινή μέρα ( Τετάρτη 12/11/2014 ) . Ξαφνιάστηκε κανείς ; Όχι !

Βλέπετε ο κύριος Γάτσιος μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε τέτοιου είδους πρακτικές όταν πλησιάζει η 17 Νοέμβρη. Το ίδιο εντελώς τυχαία κάνουν και οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορες σε κάθε σχολή του κέντρου. Έτσι λοιπόν και εμάς μας γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα. Γιατί ; Γιατί επιλέγουν οι πρυτανείες των σχολών του κέντρου να κάνουν lockout στις σχολές;

Η απάντηση « Ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη» , λυπόμαστε μα δεν μας καλύπτει. Ωστόσο πριν απαντήσουμε στο ερώτημα παραθέτουμε 2-3 στοιχεία για τη συγκυρία :

1) Την Παρασκευή 14/11/2014 υπήρχε κάλεσμα από πολτικές συλλογικότητες της σχολής για Γ.Σ.

2) Τις τελευταίες μέρες πολλά σχολεία και σχολές τελούν υπό κατάληψη ενάντια στο «Νέο Λύκειο», την οικονομική αναδιάρθρωση αλλά και στη λιτότητα.

3) Τη Δευτέρα ( 17/11) όπως και κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί μαζική πορεία με αφορμή το «Πολυτεχνείο»

Η εκτίμησή μας είναι λοιπόν πως το κλείσιμο του Ο.Π.Α. έχει άμεση σχέση με τα παραπάνω. Σε μια συγκυρία αναβρασμού στις άλλες σχολές και στα σχολεία της χώρας και με τη 17 Νοέμβρη να πλησιάζει το πιο πιθανό είναι πως η σχολή έκλεισε, υπό το φόβο, ότι σε μια εν δυνάμει εξεγερσιακή κατάσταση μπορεί να αποτελούσε κέντρο συσπείρωσης και αγώνα.

Την στιγμή που όταν κάποια σχολή τελεί υπό κατάληψη, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με τα κυρίαρχα μπλοκ εξουσίας διαμαρτύρονται ότι διακόπτεται η εκπαιδευτική «ομαλότητα», οι πρυτανεία αποφασίζει να κλείσει τη σχολή και να διακόψει η ίδια την όποια «ομαλότητα». Μήπως λοιπόν το πρόβλημα δεν είναι η διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθεαυτή, όσο το υποκείμενο που τη διενεργεί;

Το lockoutαποτελεί μια μέθοδο που στερεί από τους φοιτητές τον κοινωνικό τους χώρο. Τους στερεί τη συλλογική ζωή. Το lockoutαποτρέπει τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και αποτελεί πλήγμα για το δημοκρατικό χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Οι φοιτητές στερούνται την επικοινωνία, τη πολιτική ζύμωση και κυρίως τη δυνατότητα που έχουν μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές τους διαδικασίες να συναποφασίσουν για το μέλλον τους. Ταυτόχρονα είναι μια προσπάθεια αποσύνδεσης του Πανεπιστημίου και του εορτασμού του Πολυτεχνείου από το εργατικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Κόντρα, λοιπόν, σε όσους θέλουν έναν νεκρό Φοιτητικό Σύλλογο και απαξιωμένες δημοκρατικές διαδικασίες στο χώρο του Πανεπιστημίου, κόντρα σε όσους θέλουν να μας αποκόψουν μεταξύ μας και να σωπάσουν τη φωνή μας εμείς απαντάμε με αγώνες μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, τις δομές αλληλεγγύης, τις πορείες και τα κινήματα. Κόντρα στην αυταρχικοποίηση του πανεπιστημίου και της κοινωνίας εμείς θα συνεχίσουμε των αγώνα δικαιοσύνη, ελευθερία και αξιοπρέπεια !

Όλοι-ες στο τριήμερο εκδηλώσεων της επετείου του Πολυτεχνείου!

Όλοι-ες στην πορεία Δευτέρα 17 Νοέμβρη!

 

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ (φωτο by dromografos)

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 02:08
επιστροφή στην κορυφή