Menu

stasibanner

Οι Τελευταίες Εξελίξεις στο Δήμο Χαλανδρίου για διάφορα σοβαρά ζητήματα Κύριο

Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου

Στην συνεδρίαση του δημοτικού Χαλανδρίου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε μία εκτενής ενημέρωση του δημάρχου για αρκετά από τα τρέχοντα ζητήματα της πόλης.

Ο Σίμος Ρούσσος, αναφέρθηκε αρχικά στην ολοκλήρωση της μεταφοράς της υπηρεσίας καθαριότητας σε ενιαίο χώρο. Γεγονός που όπως επισήμανε δημιουργεί οικονομίες κλίμακας, μειώνοντας τα έξοδα, ενισχύοντας την επικοινωνία και κάνοντας πιο αποδοτική την δουλειά της υπηρεσίας. Επιπλέον στον τομέα της καθαριότητας βρέθηκε μειοδότης για τον διαγωνισμό που αφορά την αγορά 870 κάδων και προχωρά η απόκτησή τους. Την στιγμή που στα μέσα περίπου Δεκεμβρίου θα παραληφθούν από το δήμο 3 καινούργια απορριμματοφόρα, τα οποία μαζί με ένα που προέκυψε από δωρεά και ένα νέο expressόχημα,  θα προστεθούν στο στόλο και θα αναβαθμίσουν την διαδικασία αποκομιδής των σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων.

 Στα περιβαλλοντικά θέματα του Χαλανδρίου,  προχωρά ο καθαρισμός της Ρεματιάς από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής. Όπως διαβεβαίωσε, και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου, η δημοτική αρχή έχει πλήρη εποπτεία ώστε οι εργασίες να γίνονται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Στο κομμάτι της εκπαίδευσης που αναλογεί στην αρμοδιότητα του δήμου, τονίστηκαν δύο αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρώτον, η απόφαση να καλυφθεί η απαράδεκτη μείωση κατά 10% των μισθών που παίρνουν οι συμβασιούχες καθαρίστριες. Δεύτερον, η επιλογή να αγοραστούν για φέτος τα ξενόγλωσσα βιβλία για όλους τους μαθητές των Λυκείων. Αίτημα που για πολλά χρόνια είχε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και οι μαθητές. Ωστόσο, και για τα δύο θέματα έγινε αναφορά στις υποχρεώσεις του κεντρικού κράτους και στην άρνησή του να ανταποκριθεί σε αυτές. Επίσης, αναφέρθηκε ότι υπογράφτηκε η προκήρυξη για την απόκτηση των 52 εργαζομένων μέσω του ΕΣΠΑ που θα επανδρώσουν του παιδικούς σταθμούς και θα διασφαλίσουν για μία πενταετία την προσχολική αγωγή στο Χαλάνδρι. Κι ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ο αγώνας δρόμου που έδωσε η διοίκηση και οι υπηρεσίες είχε αποτέλεσμα. Έτσι, εγκρίθηκαν οι αιτήσεις για την αγορά του εξοπλισμού των δύο νέων παιδικών σταθμών στο Πάτημα από κονδύλια της Περιφέρειας. Με το ποσά σε κάθε σταθμό να φτάνουν τα 60.000 ευρώ.

Στον αθλητισμό, προχωρά η διενέργεια περισσότερων από 10 προγραμμάτων στο κολυμβητήριο και στο γυμναστήριο με την αξιοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού. Προγράμματα που επικεντρώνονται κυρίως σε παιδιά, ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ. Ταυτόχρονα ο δήμαρχος ανέφερε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις ώστε, έχει ο δήμος από τις αρχές του ’16 περισσότερους γυμναστές.

Τέλος όσον αφορά τα κυκλοφοριακά προβλήματα και την αισθητική της πόλης, ολοκληρώθηκε σε άλλο ένα διαμέρισμα της πόλης, το βάψιμο πεζοδρομίων και συνεχίζεται η εργασία και στα επόμενα. Επιπρόσθετα, ξεκίνησε η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην Ηρώων Πολυτεχνείου με ένα χρονοδιάγραμμα  λίγων μηνών. 

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 16:48
επιστροφή στην κορυφή