Menu

stasibanner

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ένας άλλος κόσμος, ποτισμένος στην μούχλα της αγοράς, επισκέπτεται συχνα πυκνά την πόλη

γιατί έτσι λέει ο νόμος αλλά γιατί ως τέτοια την ανατιλαμβανόμαστε τα μέλη της. Όσο αναφορά την διοίκηση και τα μέλη της σε αυτήν, σκοπό έχει να αποτελέσει πραγματική επιτροπή για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων στην πόλη. Δεν εκβιάζεται ούτε μπορεί να ποινικοποιηθεί η δράση της από κανέναν. Θα συνεδριάζει με γνώμονα την δικαιοσύνη που μπορεί να προσφέρει στον λαό της πόλης, υπερασπίζοντας το δικαίωμα του να ζει σαν άνθρωπος μέσα σε αυτήν.

3. Η πολύτιμη εμπειρία μας από την διαβούλευση των κανονιστικών με πληθώρα επιχειρηματιών στην πόλη ανείδειξε το αυτονόητο: υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από όσους νομίζαμε που θα ήθελαν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο των χρήσεων στην πόλη και ειδικά στο κέντρο της. Ταυτόχρονα μας έπεισε ότι στον αντίποδα αυτού υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι που είχε μάθει να ζει στο ημίφως ή σε ασυλία ή να μην πληρώνει πρόστιμα, ή να δουλεύει χωρίς άδειες, ή να βγάζει άδειες τυροπιτάδικου και να κάνει ξενυχτάδικα ή να δουλεύει στα 95db, ή να καταλαμβάνει κοινόχρηστο χώρο χωρίς να πληρώνει, ή να βγάζει άδειες παράνομα στην παραρεμάτια.

Δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με τους φορείς αυτών των πρακτικών από την μεριά της διοίκησης.

Αν υπάρχει όμως κάτι νέο στο παζλ που συμπληρώνουμε μέρα με την μέρα πάνω σε αυτά τα ζητήματα είναι η υποκρισία που συνοδεύει τις επιλογές κάποιων εκπροσώπων στην επιτροπή ποιότητας ζωής και όχι μόνο.

Η λαλίστατη εκπρόσωπος του επιχειρηματία εμφανίστηκε αλά μπρατσέτα και για υποστήριξη με δημοτικό σύμβουλο που για χρόνια βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο και που με θέρμη υποστήριξε την επιχειρηματολογία της δικηγόρου. Δημοτικό σύμβουλο που είχε ψηφίσει την αναστολή έκδοσης νέων αδειών ΚΥΕ στο κέντρο του Χαλανδρίου και είχε ψηφίσει και την προσφυγή ενάντια στην αποκεντρωμένη που ανέστειλε την κανονιστική. Δεν κατάφερε να μας μεταπίσει.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι και ο εκπρόσωπος από την προηγούμενη διοίκηση που είναι μέλος της επιτροπής ψήφισε να δοθεί προέγκριση στο συγκεκριμένο κατάστημα. Και αυτός καθώς και όλη η παράταξη του κου Κουράση είχε ψηφίσει και την κανονιστική αναστολής έκδοσης νέων αδειών, όσο και την προσφυγή ενάντια στην απόρριψη της κανονιστικής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Τελικά δεν είναι σαφής η απάντηση στο ερώτημα που χτυπάει η καρδιά της πόλης. Αν ισχύει η βασική αρχή του μαρξισμού ότι η επιστημονική ανάλυση μίας κοινωνίας πρέπει να ξεκινάει από την ανάλυση του τρόπου με τον οποίο η κυρίαρχη τάξη αποκτάει το κέρδος της, τότε μπορούμε να πούμε ότι οι πλέον ενδιαφέρουσες εικόνες της πόλης και των εκπροσώπων της μάλλον είναι εκεί που τα φτιασίδια της δημοκρατίας δίνουν την θέση τους στις σχέσεις τους με την αγορά. Είναι εκεί που παράγεται η τοπική εξουσία. Είναι όταν η σχέση με αυτήν και η εκπροσώπηση της είναι μονόδρομος ακόμα και όταν μετά από 5 χρόνια έχει συνθλίψει το κέντρο της πόλης. Είναι η άρνηση έναντι στο αίτημα του φτωχοδιάβολου που θέλει μουσική στο καφενείο που κάνει 5 καφέδες την μέρα, και η οποία άρνηση μετατρέπεται σε λευκό ή θετική ψήφο για την μουσική του ξενυχτάδικου με τις 75 μηνύσεις ή για το μαγαζί που έχει παράνομη λειτουργία, παράνομα τραπεζοκαθίσματα και δουλεύει με μουσική χωρίς άδεια...

Για την ιστορία κατά πλειοψηφία - οι εκπρόσωποι της διοίκησης και ο κος Αναστασιάδης - η επιτροπή δεν ενέκρινε προέγκριση στο συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Αναμένουμε τις ποινικές μας διώξεις.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η δικηγόρος, αν και με στόμφο και ευχαρίστηση, ενημέρωσε για την επιστροφή της κανονιστικής από την αποκεντρωμένη, δεν την είχε διαβάσει. Αν το είχε κάνει θα έβλεπε ότι οι μεταβατικές διατάξεις θα μπορούσαν να δώσουν προέγκριση στον πελάτη της...

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 13:06
επιστροφή στην κορυφή